Alkoholen är bästa vännen...

Vi är nu inne i 8e veckan som P bor hos oss.
Totalt under dessa 8 veckor så har P varit hemma hos sin mamma ett par timmar en söndag, för att få fira sin lillebror. Han åkte dit veckan innan rättegången, under helgen- det var sagt from fre-måndag. H ringde mig på lördagen, jag hörde att hon hade druckit och de hade såklart börjat bråka. jag fick henne att ta hjälp från en nära vän, som hämtade henne och P och de åkte till Blekinge och stannade tills söndag fm. därefter åkte de hem till en nära vän i stan, där de stannade en stund tillsammans. På väg hem från sommarstugan så skulle vi hämta P, då hade hans mamma lämnat kvar honom där i några timmar, för hon hade "så mkt med husets försäljning att göra". Inte ett försök att prioritera P alls.. vi kom iaf överens om att P inte ska träffa S alls, aldrig mer, efter att S inte kan skärpa till sig ens inför barnen. Veckorna fortsatte ticka på fram tills helgen efter Kristi Himmelsfärdsdag. H´s bror ringer mig och har fått höra att det varit bråk igen. Slag och knuffar, vilket ledde till att han blev häktad. Veckan innan detta hände så hade dom fallit; Övervakning, samhällstjänst samt behandling. Måndagen den 17e så skulle vi ha vårt andra möte, hon ställer in sin närvaro, givetvis pga blåmärken, men hon skyller återigen på att det är så mkt med husförsäljningen... Jag går dit ensam.

Jag ber henne att prioritera P i några dagar, se till att S kan vara borta under en helg så P får träffa sin mamma och sin lillebror. så sker under förförra helgen, vilket fungerade bra.

Min fru och jag har under de senaste veckorna även börjat fundera mkt på den helg när de bröjade bråka när barnen var hemma. Hon slutade jobba senast kl 15, när hon ringde mig ett par timmar senare så var hon redan berusad...inte packad eller full, men märkbart att hon hade druckit, vilket hon även bekräftade själv när vi talades vid. Vi började lägga ut lite trådar, för att se om vår nyfunna misstanke om missbruk stämmer.

Vi får input från L´s dagmamma att hon ofta är blek och förvirrad, har ingen koll på viktiga datum eller passar sina hämt/lämna-tider. Hon har även kommit till utvecklingssamtal och luktat fylla.Förmodligen pga styrketår för att klara av mötet osv.

Även hennes mamma får upp samma "ahaa-upplevelse" hon förstår sig plötsligt på hennes beteenden, H har dessutom avsagt sig bekantskapen med sina föräldrar, förmodligen av rädsla för att de inte skall upptäcka hennes missbruk..

Jag tar kontakt med hennes chef för att se om hon märkt av ngn av våra misstankar; här följer klipp av mail från henne:

"Jag känner till dessa problemen mycket väl och kan bara bekräfta att det tyvärr är ett problem för oss på jobbet också. Jag har försökt stötta henne och försökt att få henne att lämna S men utan resultat. // Jag upplever att problemen bara blir värre och jag förstår att du är orolig för P. Jag hade i din situation försökt göra allt gör att få P därifrån. S är väldigt kontrollerande och jag är rädd att det en dag kommer att spåra ur rejält. // Jag tror nog att det enda som får henne därifrån är risken att förlora sina barn. Om det ens hjälper hon är verkligen inte sig själv! Nedbruten, svag, förvirrad, i ett missbruk och beroende av både alkohol och S och hon har ingen riktig verklighetsuppfattning.
Men jag håller tummarna. Måste nog undersöka vad jag kan göra från min sida också. Jag tänker på min roll som arbetsgivare. Vad det finns för möjligheter osv känns inte jättebra att ha henne i butiken. Men det gäller att göra det på rätt sätt."

Idag, ganska så snart, så kommer jag på nytt kontakta sociala myndigheter. P kommer även framöver bo hos oss, få hälsa på sin mamma varannan helg under ordnande former och enl mina krav på hur det skall gå till. Eventuellt kan jag få henne att skriva på ett boendeavtal som styrker detta, annars lutar jag mig mot en väldigt hjälpande regel för delad vårdnad; som förälder så har man en skyldighet att se till att ens barn har det tryggt och bra när barnen bor hos dig, men du har även en rättighet att säkerhetställa att barnet är tryggt även hos den andra förälderna. uppnås inte denna trygghet där så har du rätt, om du har tydliga belägg för det, att hålla ditt barn därifrån, umgänge får sedermera ske under ordnade former elelr så får den andre förälderna ansöka om umgänge.

Hjälper inte detta och om hon inte ser till att hamna på rätsida, så kommer jag begära ensam vårdnad...

Just nu måste jag bara få hjälp att prata med P om det här... mina ord för detta finns inte just nu och jag vet inte hur jag skall uttrycka mig..

 


Dödshot vid påsk

Efter en lugn höst och en likadan start på året så damp det strax före påsk ner ett brev i postlådan...

Under nattetid, när båda barnen var hemma, så hade han hotat att slå ihjäl henne. H ringde sin chef och la ifrån sig telefonen för att hon skulle få höra att de bråkade. Chefen uppfattade det (såklart) såpass hotfullt och verkligt så hon ringde polisen. När polisen kom till plats så var H så ledsen och förvirrad så hon kunde inte höras för stunden. Dagarna efter så berättar hon för polis och sociala myndigheter att det var inte så farligt och inte så illa menat, vilket konkret innebar att hon inte ville stå bakom den anmälan som gjorts eller att hon ens knappt ville kännas vid det hot som ledde till anmälan.
Jag tog kontakt med socialens mottagningsenhet och ifrågasatta vad de nu tänkte göra. Speciellt med tanke på att L vaknat och hört hoten som skreks...P sov dock och märkte inte av det ståhej som uppkom.

Med all sannolikhet så skulle de nu starta en utredning, efter ett samtal hemma hos dem... Det beslutades att de skulle fortsätta eller snarare återuppta sina ATV-samtal, av ngn jävla anledning tyckte mottagningsenheten att det var tillräcklig åtgärd för att de inte skulle inleda någon utredning, och dessutom så hade aldrig barnen varit utsatta för hot. Manipulering kallar jag det...

Under denna period så tog jag kontakt med P´s morbror då P ville träffa honom under en helg. Detta ledde till att H fick reda på att jag "tjallat" för hennes familj (såklart, allt som händer är ju alla andras fel och inte hennes egna eller S´s fel..). Detta i sin tur ledde till att hon försöker förstöra för mig och min kära fru, med diverse meddelanden via Facebook. Hon spärras och därmed stoppas det hela. Efter helgen som då passerat, så vill P åka hem och träffa sin mamma, han ansåg att om han inte tänker på det som hänt så kan han ändå träffa dem.

Då det inte går att kommunicera alls med H så beslutar jag mig därefter att ta kontakt med Familjerätten fär att där få hjälpt att styra upp vår kommunikation samt umgänget med P. Hon accepterar att träffas där men dagen innan mitt första enskilda besök där så skickar hon ett mail och detta är hennes egna ord: "Jag är så så hemskt ledsen... För allt... Förlåt!....Allt tar sin tid... jag tror jag hittat en lägenhet, P vet inget så säg inget... men än en gång...förlåt!"

Jättebra om det nu är sanning, men jag skrev att du har mkt att bevisa för att så verkligen kommer ske. Med tanke på att hon sagt samma sak tidigare och därefter gett blanka fasen i det... självklart ger vi stöd om hon behöver, men hon får fan inte uppvisa ett dåligt omdöme igen, som att försöka förstöra för oss osv..

Jag träffade familjerätten på morgonen därefter, H hade sitt enskilda samtal under eftermiddagen och vi kom fram till att vi skulle träffas på åtminstone ett möte för att se om det leder ngn vart. Detta möte ägde sedermera rum den 28/4. Jag gick ut därifrån med huvudet högt och kände att jag vunnit första slaget med 1-0. Fram till detta möte så hade P "utsatts" för följande:

 

 

Strax efter att H utsatts för olaga hot så fick han veta att S hotat H, dock inte i detalj vad som sagts

14/4- P får reda på att de förmodligen skall separera och sälja huset. Han får även reda på att det veckan därpå kommer vara rättegång. efteråt berättar han hur nervös och oroad han varit under denna dag. han gråter sig även, trots tröst från mig, till sömns då han är så ledsen över allt som hänt. Denna information delger jag hans mamma.

16/4- Han har möte med mottagningsenheten för att få berätta om sin uppfattning och tankar kring allt som hänt

Han hade bott hoss oss i löpande 3 veckor, hans mamma har inte under denna period, TROTS vetskap om ovanstånde "upplevelser", hört av sig en enda gång för att fråga hur han mår eller nytt sig om hans välmående överhuvudtaget. Normalt sett bor han hos oss varanann vecka vilket jag nu satt stopp för och kommer förhindra det även framöver...


RSS 2.0